Skip to main content
linoleumsnede Jan, van Gent

linoleumsnede Jan, van Gent

TECHNIEK

Linoleumsnede
“Jan, van Gent”
2020

inkt op Somerset Satin en aquarelverf
twee drukgangen
prentmaat 10 x 7,5 cm

6 verschillende kleuren,
oplage 2 of 3 per kleur

uitverkocht

HET VERHAAL

Deze kleine linoleumsnede was oorspronkelijk onderdeel van een Inktober tekeningenserie. Maar het plaatje met de tekening bleef liggen en werd niet uitgegutst. Toen ik het in april 2020 uit een verhuisdoos haalde besloot ik het linoleumplaatje alsnog te gutsen en af te drukken. Vanwege de Corona-crisis had ik behoefte aan wat vrolijke kleuren en besloot ik er een kleurexperiment van te maken. Vandaar dat er 6 verschillende versies zijn ontstaan. Met aquarelverf voegde ik nog een klein kleuraccent toe in de snavel en het oog.