Exposities

Expositieagenda 2023

Atelier bezoek is altijd mogelijk op afspraak, stuur me een mailtje of berichtje en je bent van harte welkom om langs te komen. Om kennis te maken, een werk in het echt te zien of om een workshop te volgen.


5 november t/m 31 december 2023

Uitnodiging voor de opening van de jubileumexpositie HṑLT XXV bij de Kunsthof in Appingedam
op zondag 5 november 2023 om 16:00 uur door Bert Hemsteede, voorzitter van de vereniging der Noordelijke Hoogdrukkers.

Exposanten:
Aldrik Salverda, Angelique van Wesemael, Anja Knoopers, Anne Brouwe, Antje Veldstra, Bert Hemstede, Claudia van de Leur, Eline Brontsema, Elise Madderom, Floortje Rasker-Sebens, Hélène Smit, Jan-Erik Wedholm, Marjolein Terwindt-Wetterauw, Reinoud Kuipers, Rita Lentz, Sietske Bosma, Tim Blaauw, Tineke van den Berg, Willy van der Duyn.

De expositie duurt tot en met 31 december 2023. Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur.

Blankenstein 2, 9901AX Appingedam www.denoordelijkekunsthof.nl


tentoonstellingsbericht

10 december 2023 t/m 14 januari 2024

Solo expositie bij Nobilis, het centrum voor prentkunst in Fochteloo.
In 2023 exposeren 4 vrouwelijke grafici bij het centrum voor prentkunst. In december en januari heb ik de eer om daar te mogen exposeren. Tegelijk met de expositie verschijnt het tijdschrift Grafiekwereld met daarin een groot artikel over mijn werk. De expositie is geopend van donderdag t/m zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Op zaterdag 23 december ben ik aanwezig.

tentoonstellingsbericht-binnenkant


Eerdere exposities


Open atelier

Op zaterdag en zondag 11 en 12 november 2023 

De deuren van mijn atelier in Wijhe gaan open, welkom van 11 tot 16 uur.


9 mei t/m 13 augustus 2023
Infocentrum IJssel in Den Nul

In de periode van 9 mei tot en met 13 augustus exposeren Adriaan Holsappel en Claudia van de Leur in het informatiecentrum IJssel Den Nul. Deze expositie heeft als thema “vogelvrij geworteld”.


10 juni t/m 27 augustus 2023
expositie 25 jaar Holt bij Stichting Nobilis, centrum voor prentkunst in Fochteloo.


23 juni t/m 16 juli 2023
Kunstencentrum K38 in Roden
De tweede expositie van Hòlt ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum.


8 juli 2023
Nobilis, Centrum voor prentkunst in Fochteloo
De jaarlijkse grafiekmarkt voor liefhebbers van de prentkunst.


21 januari t/m 25 februari 2023
Vogels 5 bij Galerie Inkt Delft
Vogelexpositie met o.a. Lidwien Chorus, Claudia van de Leur, Els Rensink en Haije Gemser bij Galerie Inkt in Delft.
7 januari 2023 t/m 2 februari 2023
Hòlt jubileumexpositie bij Galerie Forma Aktua en Galerie Noord
De vereniging der Noordelijke Hoogdrukkers bestaat in 2023 vijfentwintig jaar en dat wordt gevierd met verschillende exposities, de eerste waar mijn werk te zien zal zijn is bij Galerie Forma Aktua.

12 en 13 november 2022
Open atelier in eigen atelier in Wijhe

Op zaterdag 12 en zondag 13 november houden drie kunstenaars uit Wijhe open atelier. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het atelier van Henny Schaapman, Christien de Jong en Claudia van de Leur.

De drie kunstenaars zitten op loopafstand van elkaar in Wijhe. Henny Schaapman maakt in haar atelier aan de Stationsweg 36 kleurrijk keramiek en in de naastgelegen Galerie de Verbeelding kunt u onder andere werk bekijken van gastexposant Ginie Ruitenbeek naast de vaste exposanten.

Christien de Jong maakt paperart en werkt graag met pen en inkt en collage. In haar atelier aan de Brabantse Wagen 5 kijkt u uw ogen uit zoveel werk is er te zien.

Aan de Jan Meesterweg 1 vindt u het atelier van graficus Claudia van de Leur, sinds 2 jaar woont zij in Wijhe en in haar atelier kunt u kennis maken met de techniek van de meerkleuren houtsnede. Zij laat zich inspireren door het uitzicht op de IJssel en de bijbehorende vogels.


10 en 11 september 2022
Kunst aan de Vaart in Assen
KUNST aan de VAART is een jaarlijks terugkerend kunstevenement aan de Vaart in Assen in het tweede weekend van september. Bewoners ontvangen kunstenaars en publiek in hun panden en tuinen. Bezoekers zijn daar op zaterdag en zondag tussen 11.00 en 17.00 uur van harte welkom: de deuren van alle deelnemende bedrijfspanden en woningen staan uitnodigend open!


13, 20 en 27 juli, 3, 10, 17 augustus 2022
Monnikenwerk, kunst in de kerk
Zes woensdagen in stilte werken in een middeleeuwse kerk in Groningen en ’s avonds zijn bezoekers welkom om het proces te volgen, meer info en een verslag op de website van Monnikenwerk.


1 mei 2022 – 3 juli 2022
solo expositie in de Reestkamer te Balkbrug

Met veel plezier nodig ik je uit voor een bezoek aan de expositie: Groen met vleugels.
In de periode van 1 mei tot en met 3 juli 2022 is in de Reestkamer te Balkbrug mijn solo expositie “Groen met vleugels” te zien. Een expositie waarin de natuur en vogels centraal staan en gevangen worden in houtsneden en tekeningen.

De expositie is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur. Op zondag 1 mei, 29 mei en 3 juli zal ik aanwezig zijn en vertel ik graag over de houtsnede techniek waarmee de prenten tot stand zijn gekomen.

Meer info op www.reestkerk.nl


14 mei tot en met 19 juni 2022
Hòlt Hoogdrukkers, Danse macabre en ander werk

De vereniging verwelkomt ditmaal 17 leden van de Hoogdrukgroep Hṑlt (Vereniging der Noordelijke Hoogdrukkers) in De Boterhal. Hun jaarlijkse thema is deze keer ”danse macabre”. Vijf leden, t.w. Antje Veldstra, Marjolein Terwindt-Wetterauw, Rineke Hollemans, Tineke van den Berg  en Willy van der Duyn, verbeelden het hoofdthema in een  gezamenlijke leporello (harmonicaboek) van 5 meter lengte.

Andere leden exposeren recent vrij werk, ik doe mee met mijn waddenlandschappen. Meer info op boterhal.com


8 februari 2022 – 19 maart 2022
groepsexpositie “Green deal” in Galerie Paterswolde

Een eigentijdse, eigenzinnige galerie, met een warm hart voor figuratieve kunst, gevestigd in het pand “Villa Kakelbont” te Paterswolde waarin ook een interieurwinkel gevestigd is. Zij werken veelal met groepsexposities in bepaalde thema’s en deze expositie staat in het teken van natuur en duurzaamheid.

Vandaag begint in Galerie Paterswolde de expositie “Green deal”. Een expositie met de focus op onze omgeving en hoe waar daar van kunnen genieten en tegelijk proberen deze te behouden voor toekomstige generaties. Het beloofd een gevarieerde expositie te worden met veel verschillende disciplines.

Met werk van o.a. Britta Ankenbauer, Cindy Sprokel, Marion de Boer, Claudia van de Leur, Studio Seablue, Jos Mulders, Ria Koreman, Alexandra Verkerk, Floor Stulemeijer, Marcella van der Leeuw, Inge van Drie, AtelierZusOfZo, Peter Tholen, Paul van der Veur, Jacintha van Beveren. En het team van kunstenaars van de galerie zelf.

De expositie is te zien tot en met 19 maart.
Galerie Paterswolde, Hoofdweg 161, Paterswolde.
Dinsdag t/m zaterdag geopend van 10 tot 17 uur.


augustus 2021 – december 2021
expositie in het theehuis van Galerie de Langenhof

Onder het genot van een kopje koffie of een andere lekkernij kun je bij theehuis de Langenhof genieten van mijn grotere houtsnedes.


1 en 2 mei, verplaatst naar 18 en 19 september 2021
Kunst om Dalfsen

Kunst om Dalfsen, tijdens het evenement Kunst om Dalfsen zal mijn werk te zien zijn bij Buitenplaats de Broekhuizen. In het weekend van 1 en 2 mei a.s. staat heel Dalfsen en omgeving in het teken van kunst en cultuur, het thema van dit jaar is “Vlag en Wimpel”. Ik ben met mijn werk te vinden in de prachtige tuin van Buitenplaats de Broekhuizen.

Meer informatie op www.kunstomdalfsen.nl


30 november 2020 – verlengd tot september 2021
Expositie Kunst en Ambacht bij Quintus te Kampen

Ter ere van de nieuwe grafiekwerkplaats in Kampen is er een expositie georganiseerd waarin verschillende grafische technieken centraal staan. Het is een expositie met een divers aanbod van werken van de kunstenaars die in de oude en de nieuwe werkplaats hebben gewerkt. Geopend tijdens openingstijden van Quintus. Meer info op de site van Quintus


9 en 10 oktober 2021
Kunst op Nienoord

Tijdens Kunst op Nienoord in Leek presenteren ongeveer 30 kunstenaars hun werk in de sfeervolle omgeving van het landgoed Nienoord.

Meer info op de site van Museum Nienoord


22 januari – 25 februari 2021, verlengd tot 12 maart 2021
Expositie “Vogels” 3 bij Galerie Inkt in Delft

Expositie samen met Henriëtte Boerendans, Lidwien Chorus en Lenneke Saraber bij Galerie Inkt in Delft waar al voor de 3e keer de expositie Vogels wordt georganiseerd. Meer info op de site van de galerie.


1 oktober t/m 14 november 2020
100 jaar Jan Mankes
Voor de wedstrijd “in de geest van Mankes” stuurde ik de houtsnede Nevel in. Door de vakjury werd deze prent geselecteerd voor de expositie die in september plaats vond in de Kruiskerk in Eerbeek. Vanaf 1 oktober zijn de werken verspreid door Eerbeek te zien, mijn werk hangt bij boekhandel Hendriks. Meer info op de site van de organisatie.


10 en 11 oktober 2020
Kunst op Nienoord, Museum Nienoord in Leek – mijn deelname geannuleerd

Na lang wikken en wegen heb ik besloten niet deel te nemen aan de kunstbeurs Kunst op Nienoord in verband met de huidige Corona-omstandigheden. De beurs gaat wel door, maar mijn werk zal er niet te zien zijn.

Op zaterdag 10 en zondag 11 oktober staan het Koetshuis, Expositiehal en tuin van de Borg en Museum Nienoord in Leek vol met kunst. Tijdens ‘Kunst op Nienoord’ tonen 35 kunstenaars hun mooiste werken in een eveneens bijzondere omgeving. U kunt genieten van ruim twee honderd boeiende kunstwerken, van een glaasje wijn, een frisdrankje of kopje koffie of thee van kunstboeken en uiteraard ook van de passende entourage. De beurs biedt naast kunst ook demonstraties, workshops en lezingen aan.

Beleving
Bij uw bezoek heeft u gelegenheid kennis te maken met de kunstenaars zelf. Zij vertellen u graag over hun passies, denkbeelden, werkwijzen en meer. U kunt genieten van hun werken en van hun gedrevenheid en ideeën. De werken zijn rechtstreeks van de kunstenaars te koop.

Meer info op www.museumnienoord.nl


Vanaf 1 september 2020

Online expositie Contact in Coronatijd
Contact in Coronatijd, op de site van het Grafiekplatform staan vanaf 1 september alle estafetteprenten die in de afgelopen maanden zijn ontstaan in samenwerkingen van grafici. Bekijk de prenten op grafiekplatform.nl.


2 en 3 mei 2020, geannuleerd, wordt 2021

Kunst om Dalfsen, tijdens het evenement Kunst om Dalfsen zal mijn werk te zien zijn bij Buitenplaats de Broekhuizen. In het weekend van 2 en 3 mei a.s. staat heel Dalfsen en omgeving in het teken van kunst en cultuur, het thema van dit jaar is “Vlag en Wimpel”. Ik ben met mijn werk te vinden in de prachtige tuin van Buitenplaats de Broekhuizen. Van harte welkom.

Meer informatie op www.kunstomdalfsen.nl


10 november 2019 t/m 7 januari 2020
Visitekaartjes 2019, in galerie Paterswolde

Een expositie met alleen maar werken op miniatuur formaat. Meer info op de site van de galerie.


12 en 13 oktober 2019
Kunst op Nienoord, Museum Nienoord in Leek

Kunstbeurs Kunst op Nienoord is een boeiend platform voor kunstenaars uit Noord Nederland dat bruggen bouwt tussen kunst, makers en publiek.

Het succes van de afgelopen edities geeft aan dat het concept voor onze belangrijkste doelgroep – kwalitatief goede kunstenaars, die zoeken naar een podium en feedback op hun werk – onmisbaar is geworden. Hetzelfde geldt voor de bezoekers, die zich herkennen in de kunst die deze heterogene groep maakt. Kunst op Nienoord geeft iedereen die kunst maakt jaarlijks de kans zich te bewijzen, in een museale omgeving te exposeren, positie te bepalen en contacten te leggen. Voor de ogen van het publiek ontrolt zich een rijk en gevarieerd kunstlandschap.

Er zijn 32 kunstenaars die in totaal meer dan 200 kunstwerken exposeren en te koop aan bieden. Er zijn werken uit uiteenlopende disciplines te zien o.a. schilderijen, beelden, keramiek, glas, tekeningen maar ook (kunst)fotografie, textielkunst, edelsmeden en ruimtelijk werk.

Meer info op www.museumnienoord.nl


7 november t/m 8 december 2019
Grafiek 2019 bij Forma Aktua, podium voor hedendaagse kunst, Groningen

Deze tentoonstelling presenteert een cross-over / kruisbestuiving van het zo rijke medium grafiek, waarbij tevens aandacht gevestigd zal worden op de getekende animatie, gepresenteerd door enkele pas-afgestudeerde studenten van Academie Minerva. Ook worden workshops animatie en lezingen in het programma opgenomen.


23 & 24 november 2019
Open atelier november 2019

Zaterdag en zondag 23 en 24 november 2019, Open ateliers in het gebouw van Kunstenaarsvereniging Palet. Mijn atelier zal dit weekend ook geopend zijn.


30 juni tot 1 september 2019
Zomer Pop-up museum Zwolsetheaters

In de zomermaanden is het Zwolse theater de Spiegel gevuld met werk van Zwolse kunstenaars. Zo’n 80 kunstenaars presenteren hun werk in een grote diversiteit.
Geopend op donderdag t/m zondag. Entree is 4,00 euro inclusief een kop koffie of thee. Meer informatie op de site van de Zwolse theaters.


18 mei tot en met 14 juli 2019

DEELNAME AAN DE GROEPSEXPOSITIE “HET HOGELAND” BIJ GALERIE HET RAADHUIS IN EENRUM

De Finale: de laatste expositie in Het Raadhuis, een ode aan Het Hogeland. Na 13 jaar komt er een einde aan een prachtig tijdperk. Vele openingen, feesten, hoogtepunten, successen. Mooie ontmoetingen, nieuwe contacten en vriendschappen. Een geweldige en zeer intensieve periode.
De Finale, de laatste expositie in Het Raadhuis. Dank aan onze kunstenaars, al die vakmensen die hun mooiste werken bij ons exposeerden. Dank aan onze bezoekers. Dank aan onze klanten, zonder jullie was het niet gelukt!

Deze keer geen feestelijke opening, wél een afsluiting. De laatste 2 weekenden van de expositie bent u welkom om het glas met ons te heffen en voor de laatste keer te komen genieten van een héél Raadhuis vol kunst!

Met plezier nodigen wij u uit om te komen genieten van deze expositie.
zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur en op afspraak, Raadhuisstraat 17 te Eenrum.6 en 7 april 2019

Open atelier bij kunstenaars vereniging Palet, ik open de deuren van mijn atelier voor iedereen die het leuk vindt om een keer een kijkje in de keuken te komen nemen. Van harte welkom!

Van 11 tot 17 uur, Bagijneweide 15, Zwolle, Kunstenaarsvereniging Palet.


13 en 14 april 2019

Weg van Kunst Kampen. Een kunstwandeling door bijzondere woonhuizen en andere locaties in de binnenstad van Kampen. Meer informatie op www.wegvankunst.nl.


3 januari tot en met 9 februari 2019

Wintersalon expositie bij Galerie Tolg’Art te Wierden. Net na de jaarwisseling presenteren wij de kunstenaars die bij ons in 2018 hebben geëxposeerd. Een feest van herkenning!

Bij dit feest der herkenning kunt u wederom genieten van zowel schilderijen, houtdrukken en pentekeningen als glasobjecten,  keramiek, beelden en sculpturen.  Galerie Tolg’Art exposeert onder meer werken van AMA, Carla Stamsnijder, Claudia van de Leur, Dick Oostra, Dominique Prins, Elly van Gent, Eric Schutte, Evert van Fucht, Frank Boogaard, Gea Koevoets, Gerald Schuil, Gerda Wagenmans, Gertjan Scholte-Albers, Gerrit van Lieshout, Gineke Zikken, Hanne Bloemen, Harjo Martinus, Herman Coppus, Jac Wijnhoven,  Jan Aanstoot, Jan van der Meulen, Janneke Hengst, Jelle Schotanus, Johan de Vries, Joke Plomp, Joop Sipma, Laura Rominu, Leo van der Vlist, Manon Leeflang, Marcel Duran, Martin Sijbesma, Melda Wibawa, Peter B. van Houten, Piet van de Hoef, Rens Hoekstra, Ronald de Jong, Ronald Soeliman, Rudy Volbeda, Sari Piek, Sjoerdtje Hak, Sonja Brussen, Tamme de Boer, Tine Mersmann, Tineke Szarzynski, Tjeerd Landman, Trijnie Mohlmann, Ton de Vreede, Vera Berkvens, Willem Buitenweg en Yvonne Prinsen.

Meer informatie op www.tolg-art.nl


3 tot en met 25 november 2018
Expositie in de galerie van Erik van Ommen

Expositie “Blauwvingers” in het atelier van kunstenaar Erik van Ommen, samen exposeren we onze recente werken tijdens zijn open atelier weekenden. Geopend op zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

BLAUWVINGERS

Claudia van de Leur is in november gastexposant in het atelier van kunstenaar Erik van Ommen. Zij studeerde in 1998 af aan de ABK Minerva in Groningen in de richting illustratie en fotografie. Zij woont nu in “blauwvingerstad” Zwolle en gebruikt camera en schetsblok voor het maken van houtsneden en tekeningen.
Naar buiten gaan met fotocamera, schetsblok en potlood is voor haar de ultieme manier om te ontspannen én zich te laten inspireren. Wat haar in het veld boeit, probeert ze te vangen in een beeld, zodat ze iets van haar verwondering kan bewaren en delen met anderen.

Erik van Ommen, ex-Zwollenaar, vindt de inspiratie voor zijn werk eveneens in het veld. De schetsen die hij ter plekke maakt, werkt hij uit in aquarellen, olieverfschilderijen en houtsneden. Zijn eerste veldschets, die van twee parende steenuilen, maakte hij in 1972 in een weiland aan de rand van Zwolle.

Meer informatie op www.erikvanommen.nl


1 tot en met 9 september 2018

Kunst Kleine Kerk Steenwijk, september expositie in de Kleine kerk in Steenwijk, tevens ook Kopje Cultuur Steenwijk.

Meer informatie op www.kunstkleinekerksteenwijk.nl


26 mei tot en met eind september 2018

Bed & Breakfast AnnaPart. Met uitzicht over de velden, slapen in het Stookhoes of in het voorhuis van de woonboerderij AnnaPart in Stieltjeskanaal. En aan de wanden hangt werkt van Cleur, schilderijen met de natuur als inspiratie in het Stookhoes. In het voorhuis hangen de fotoseries “Wachtend op …”. Deze bed & breakfast ligt vlak bij Coevorden en op 2,5 km van de Pieterpad etappe Sleen – Coevorden.

Meer informatie op Annapart.org


24 juli tot en met 12 augustus 2018

Zomerexpositie kunstenaarsvereniging Palet. In de Grote Kerk Zwolle presenteren de leden van Palet hun recente of beste werken in de grote jaarlijkse overzichtstentoonstelling.

Meer info op www.paletzwolle.nl


6 juli tot en met 26 augustus 2018

Kunstwerk in de Stellingen, Noordwolde. Deelname aan de expositie “Zonnegroet”, groepsexpositie van Noordelijke kunstenaars in de voormalige rijks rietvlechtschool in Noordwolde. Bij deze expositie zullen 6 houtsnedes van mij te zien zijn.

Meer informatie op www.kunstwerkindestellingen.nl


14 en 15 april 2018

Open Atelier! Op zaterdag en zondag 14 en 15 april a.s. zijn de Open Atelierdagen van Kunstenaarsvereniging Palet. Ook mijn atelier (209) in dit gebouw zal dit weekend geopend zijn. Je bent van harte welkom voor een bezoek! Bagijneweide 15, Atelier 209 te Zwolle.

Meer informatie op www.paletzwolle.nl


5 en 6 mei 2018

Kunst om Dalfsen, tijdens het evenement Kunst om Dalfsen zal mijn werk te zien zijn bij Buitenplaats de Broekhuizen. In het weekend van 5 en 6 mei a.s. staat heel Dalfsen en omgeving in het teken van kunst en cultuur, het thema van dit jaar is “Weer en wind”. Ik ben met mijn werk te vinden in de prachtige tuin van Buitenplaats de Broekhuizen. Daarnaast zal er ook werk te zien zijn van Asselien Broekhuizen, Hanne Bloemen en Paula Kroeze. Daarnaast is er ruimte voor muziek en schrijven in de tuin. Van harte welkom.

Meer informatie op www.kunstomdalfsen.nl


4 januari t/m 7 april 2018

Overzichtsexpositie in het Denksportcentrum te Apeldoorn-Zuid. Expositie is alleen op afspraak te bezoeken tijdens openingsuren van het centrum.


15 februari t/m 25 maart 2018

Voorjaarsexpositie bij Galerie Tolg’Art te Wierden.
Meer informatie op de site van galerie Tolg’Art

Vernissage op 17 februari 2016 om 14 uur. Van harte welkom!

Galerie Tolg’Art
Tolgaarde 6-8
7642 ez Wierden


14 juli t/m 17 november 2017

Zomerexpositie bij Galerie de Langenhof in Zwolle, in de theeschenkerij zullen mijn houtsneden te zien zijn. Daarnaast is er ook werk van Thijs Kwakernaak, Anja Mulder (keramiek vrouwenbeelden) en Anneke Bagerman (acrylschilderijen, zee en bloemenvelden) te zien in de galerie.

Brinkhoekweg 8 te Zwolle, geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 17 uur.


1 t/m 30 november 2017

Van 1 tot en met 30 november ademt Ameland kunst. Op heel veel verschillende locaties is kunst te zien. Een leuke manier om het eiland te ontdekken en op plekken te komen waar je normaal gesproken niet komt. Vijftien van mijn houtsnedes zijn tijdens Kunstmaand Ameland te zien zijn in het gemeentehuis van Ballum.

Meer informatie op de site van Kunstmaand Ameland


25 en 26 november 2017

Open Atelier & Open dagen Palet. Het gebouw van kunstenaarsvereniging Palet opent zijn deuren voor de halfjaarlijkse open dag. Van 11 tot 17 uur bent u van harte welkom om te komen kijken. Mijn atelier is ook het hele weekend geopend.

Bagijneweide 15 te Zwolle


22 augustus t/m 17 september 2017

Expositie 30 jaar kunstenaarsvereniging BZK Zwolle, een overzichtstentoonstelling van alle leden in de Grote Kerk Zwolle. Dertig kunstenaars presenteren zich met 2 werken in de Grote Kerk, afgesloten met de Open ateliers op 16 en 17 september 2017. De expositie is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur. De entree is gratis. Meer info op de site van de Grote Kerk Zwolle.


16 en 17 september 2017

Open ateliers, expositie van mijn werk en demonstratie houtsnede reductiemethode, In mijn atelier op de Bagijneweide 15 te Zwolle van 11 tot 17 uur.


16, 17 en 18 juni 2017

De internationale Hanzedagen in Kampen, op de IJsselkade ter hoogte van de Synagoge in Kampen zal ik met het Grafisch Atelier Kampen XL-houtsnedes drukken op ludieke wijze. Alle dagen van 11 tot 18 uur. Ik ben op vrijdagmiddag en zondag aanwezig


22 en 23 april 2017

Open dagen bij Kunstenaarsvereniging Palet. Mijn werk is te vinden op de kunstmarkt en daarnaast zal ik demonstraties hout- en linoleumsnijden verzorgen.
Beide dagen van 11 tot 17 uur, Bagijneweide 15, 8021 TA Zwolle.


6 en 7 mei 2017

Kunst om Dalfsen, tijdens het evenement Kunst om Dalfsen zal mijn werk te zien zijn bij Buitenplaats de Broekhuizen. In het weekend van 6 en 7 mei a.s. staat heel Dalfsen en omgeving in het teken van kunst en cultuur. Ik ben met mijn werk te vinden in de prachtige tuin van Buitenplaats de Broekhuizen. Daarnaast zal er ook werk te zien zijn van beeldhouwer Evelyn Broere en is er een schrijfworkshop met Riet van der Wenden.

In de grote tuin van de Broekhuizen zal kunstenaar Arnoud van Sante een land-art project uitvoeren. Wat het precies wordt is nog een verrassing, van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

Wij zijn te vinden op Kunstpunt 24, Broekhuizen 1, buiten Dalfsen, vlakbij de vistrap, voor meer informatie zie ook de site van Kunst om Dalfsen: www.kunstomdalfsen.nl/kunstpunt24.html


23 mei t/m 10 juni 2017

Jubileumexpositie 70 jaar kunstenaarsvereniging Palet Zwolle. Expositie in de Grote Kerk en bij Waanders in de Broere.


5 januari t/m 11 februari 2017

Bij galerie Tolg’Art in Wierden is op dit moment de expositie “Wintersalon, van A tot Z een feest der herkenning”. In deze expositie zijn werken van alle exposanten van het afgelopen jaar te zien. Zo hangen er ook een aantal werken van mij in deze overzichtsexpositie.

Bij dit feest der herkenning kunt u wederom genieten van zowel schilderijen als glasobjecten, grafiek, keramiek, beelden en sculpturen. Galerie Tolg’Art exposeert onder meer werken van Anna Müller, Antje Veldstra, Baukje de Loos, Claudia van de Leur, Eric Schutte, Gertjan Scholte-Albers, Hanne Bloemen, Henk Lassche, Jan Aanstoot, Janneke Hengst, Jeroen Bijl, Joke Plomp, Marjolein Terwindt, Martin Sijbesma, Peter B. van Houten, Piet van de Hoef, Sari Piek, Sjoerdtje Hak, Tjeerd Landman.

Meer informatie op www.tolg-art.nl


november 2016

In de Buitenkerk te Kampen zijn op dit moment twee fotowerken van mij te zien. Het gaat om de projecten “Wachtend op de herfst” en “Wachtend op de lente”. Daarnaast zullen deze werken centraal staan in een speciale Vesperdienst op zondag 27 november a.s..

Buitenkerk Kampen
Buiten Nieuwstraat 101
Kampen

Meer info op mijn blog


26 en 27 november 2016

Op 26 en 27 november a.s. organiseert kunstenaarsvereniging Palet zijn halfjaarlijkse Open dagen. In het hele gebouw is een expositie te zien van de leden van Palet, de ateliers in het gebouw openen hun deuren en op de begane grond wordt een kunstmarkt georganiseerd. Op zaterdag 26 november sta ik met mijn werk op de kunstmarkt en zal ik ook demonstraties linoleum en houtsnede gutsen geven. Van harte welkom!

kunstenaarsvereniging Palet,
Stilobadstraat 9
Zwolle

www.paletzwolle.nl


15 t/m 30 oktober 2016

Kijk op kunst Ommen, in Ommen is momenteel het evenement “Kijk op kunst”. 45 winkeliers hebben hun etalage beschikbaar gesteld aan kunstenaars en tonen en verkopen hun werk. Mijn werk is te zien in de etalage en winkel van Prima Vista. Er is een route beschikbaar langs alle locaties met kunst, deze is te vinden in de deelnemende winkels of bij de VVV.

Prima Vista
Varsenerstraat 2
Ommen

www.vechtdalkunsten.nl


8 t/m 29 oktober 2016

Maand van de Grafiek, diverse activiteiten en expositie bij Grafisch Atelier Kampen.

Expositie Kékblauw
www.grafisch-atelier.nl
Hofstraat 78, 8261 BB Kampen


zaterdag 10 en zaterdag 17 september 2016 van 11 tot 17 uur

Mini-expositie in het atelier van Sand’or. Tijdens de Open dag van DOAS Zwolle en tijdens het Open Atelier van de BZK zijn 5 houtsnedes van mij te zien bij Sand’or, het atelier van edelsmid Sander en Gabriëlle Medendorp-Goud.

De Oude Ambachtsschool (DOAS)
Mimosastraat 1
8013 SB Zwolle
Atelier 1R
www.edelsmederijsand-or.nl


3 juli t/m 28 augustus 2016

expositie “Ooievaars in de kunst” in museum Het Petershuis in Gennep
De opening is op 2 juli 2016
Niersstraat 2, 6591 CB Gennep


18 juli t/m 7 augustus 2016

Zomerexpositie Kunstenaarsvereniging Palet,
Grote Kerk Zwolle


17, 18 en 19 juni 2016

Open tuinen weekend van Groei & Bloei.
Dit open tuinen weekend exposeer ik in de tuin van Jetty van Munster en Hans Groenhuis.

de Broekhuizen 1, 7722PC Dalfsen.
Geopend van 10.00 tot 17.00 uur.


23 en 24 april 2016

Open dagen bij Kunstenaarsvereniging Palet.

Expositie van leden door het gebouw van Palet, workshops, lezingen en een kunstmarkt op de begane grond waar ook mijn werk te vinden is.
Stilobadstraat 9, 8021 AB Zwolle, van 11 tot 17 uur.


18 februari t/m 28 maart 2016

Landschappen en vogels…versus opgeblazen koppen..
Voorjaarsexpositie bij galerie Tolg’art in Wierden. Expositie samen met Sari Piek & Hanneke Bloemen. Meer informatie op de site van galerie Tolg’art

Vernissage op 20 februari 2016 om 14 uur. Van harte welkom!

Galerie Tolg’Art
Tolgaarde 6-8
7642 ez Wierden


17 november 2015 t/m 15 februari 2016

Solo-expositie in het Gezondheidshuis Stadshagen, op de begane grond van het gezondheidshuis Stadshagen is een selectie van mijn werk te zien. Een expositie waarbij de nadruk ligt op werk (grafiek, tekeningen en fotografie) gemaakt in de wijk Stadshagen of Zwolle. Op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 17.00 uur. Van harte welkom!

Gezondheidshuis Stadshagen, Werkerlaan 156-158, 8043 LK Zwolle


26 juli t/m 31 oktober 2015.

Duo-expositie “Naar Buiten!” samen met fotograaf Adriaan Holsappel bij Landschap Overijssel, Bezoekerscentrum De Wheem te Balkbrug.

Meer informatie op www.landschapoverijssel.nl.


19 & 20 september 2015

Open Atelier, kom langs en zie de nieuwste tekeningen, grafiek en fotografieprojecten. Met om 14.00 & 16.00 uur demonstraties houtsnede en etsen drukken. Op zaterdag houtsnede demonstraties en op zondag ets demonstraties. Dit jaar ben ik te gast bij Kunstenaarsvereniging het Palet, van 11 tot 17 uur, Stilobadstraat 9, Zwolle.


15 t/m 25 oktober 2015

Kunstmoment Diepenheim, dagelijks van 11 tot 17 uur. Meer info op www.kunstmomentdiepenheim.nl


2 t/m 22 juni 2015

Jaarexpositie kunstenaarsvereniging Het Palet Zwolle, overzichtsexpositie in de Grote Kerk te Zwolle. Bekijk de flyer van de zomerexpo 2015


18 & 19 april 2015

Weg van Kunst in Kampen. Op bijzondere locaties in het centrum van Kampen tonen kunstenaars hun werk. Het Grafisch Atelier waar ik vaak werk is dit weekend ook geopend en een aantal werken van mij zijn hier te zien, Hofstraat 78 te Kampen. Meer informatie op www.wegvankunst.nl.


28 november 2014 tot en met 26 maart 2015

Winterexpositie bij Galerie de Langenhof, Brinkhoekweg 8 te Zwolle
Expositie samen met Marijke Deinema, glasobjecten en Katja Kaduk, sieraden.


7 december 2014 tot en met 5 januari 2015

Jahresausstellung 2014, expositie in het Duitse Lünen met de BZK (belangenvereniging Zwolse Kunstenaars) samen met de Künstlergruppe Offene Ateliers in het Heinz-Hilpert-Theater.

© Fuse en Cleur. All rights reserved.