houtsnede Vogelvrij geworteld

houtsnede Vogelvrij geworteld

TECHNIEK

houtsnede
“Vogelvrij geworteld”
2023

4x inkt op Somerset Satin
3x inkt op Awagami Hosho select

prentmaat 27 x 27,5 cm

oplage 7

HET VERHAAL

Speciaal voor de expositie “Vogelvrij geworteld” in Den Nul maakte ik deze prent. Samen met Adriaan Holsappel exposeer ik van mei tot en met augustus 2023 werk dat is geïnspireerd op de IJssel. De foto’s van Adriaan hangen naast mijn houtsnedes en op de overgang hangt deze houtsnede naast de originele foto waarop deze geïnspireerd is. 

Ik koos voor dit beeld omdat dit voor mij het leven langs de IJssel symboliseert. Hoog water, wilgen met hun stam in het water, een kerktoren op de achtergrond en de vogelvrije worteling die ik hier ervaar.

vogelvrij geworteld samen

Links de foto van Adriaan Holsappel, rechts de houtsnede

© Fuse en Cleur. All rights reserved.