houtsnede de wakers

houtsnede de wakers 2022

Techniek

Houtsnede
“de wakers”
2022
Monnikenwerk 2022

inkt op Somerset Satin
prentmaat 22,5 x 30 cm
papiermaat circa 28,5 x 37,5 cm

oplage 10

HET VERHAAL

Mijn tweede houtsnede uit het Monnikenwerk project heeft de naam “de wakers” gekregen. Majestueus staan ze op een rij aan de Noordkant van de kerk, ze intrigeren mij al vanaf de eerste dag dat ik hier kwam. Deze grote treurbeuken met hun grillige takken tot bijna aan de aarde. Ze staan in twee rijen, als wakers over hun omgeving.

Over de bomen is helaas weinig bekend. Maar de laatste kerkhofgracht liep iets achter de plek waar nu de beuken staan. Volgens de koster is de grond er ook veel natter. De bomen zijn naar schatting zo’n 80 a 90 jaar oud. Geen oude laan dus, maar een oude gracht.

De houtsnede is gemaakt in de reductietechniek en gedrukt in vier drukgangen.

Het project Monnikenwerk is een project van Anjet van Linge in samenwerking met de Groninger Kerken waarbij kunstenaars 6 woensdagen op rij in stilte werken in een middeleeuwse kerk in Groningen en Friesland. Zes woensdagen overdag werken in stilte in de kerk, en dan vanuit de stilte daarna de verbinding aan gaan met bezoekers die tussen 17.00 en 20.00 uur. Op mijn blog zijn mijn observaties en ervaringen meer te lezen en zie je meer over het proces van de ontstane prenten. Meer over project Monnikenwerk.

© Fuse en Cleur. All rights reserved.